18 jan

Een nieuw jaar – nieuwe plannen

Oranje Garde

Oranje Garde Klundert is in ook 2017 weer het nodige van plan. Zo gaan we in januari meteen van start met de professionele slagwerkopleiding voor onze leerlingen. Op donderdagmiddag zal voortaan het licht al aangaan in ’t Gardenest want dan komen de eerste leerlingen zich melden voor de individuele muzieklessen.
Afgelopen weken is het opleidingsplan gemaakt en onze docent gaat vol enthousiasme aan de slag met de kinderen. Eerste doel is het A-diploma slagwerk.

De jeugd krijgt hiermee voor het eerst te maken met een goede opleidingsstructuur en dat komt de kwaliteit natuurlijk alleen maar ten goede. Ook wordt het zo voor de kinderen leuker om deze hobby te blijven doen. Immers ze leren veel meer,…
Die kennis kunnen ze meteen kwijt in het jeugdkorps. Dat korps zal namelijk steeds meer zelfstandig op gaan treden en zo als kweekvijver dienen voor de senioren. Het eerste optreden voor de jeugd is al binnen,… Taptoe Ter Aar in juni.

Het slagwerkkorps zelf gaat ook niet stil zitten. De show “Love to Hear Percussion” is te zien op verschillende taptoes. Zo zijn Hendrik-Ido-Ambacht, Ter Aar, Leerdam en Breda al vastgelegde optredens dit jaar. Vooral Taptoe Breda is bijzonder. Breda kent een lange traditie van taptoes die jaren gelden is gestopt toen de Militaire Taptoe naar Rotterdam verhuisde. Voor het eerst sinds die tijd is er dit jaar weer een Taptoe in Breda en wij zijn erbij,…

Daarnaast wordt achter de schermen al volop gewerkt aan het mars- en showconcours op 27 mei. Een speciale editie, want het wordt een Try-Out voor deelnemers aan het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade in juli dit jaar.
Op het voetbalveld van VV Klundert zullen die dag mars- en showoptredens te zien zijn van korpsen die hun nieuwe product uit willen testen voor publiek en jury, om zo in de laatste weken tot het WMC nog te finetunen aan hun optreden.

Enkele grote korpsen hebben zich al aangemeld en het wordt dus een dag vol primeurs op mars en showgebied – gewoon in Klundert !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.