1 okt

Nieuwe instructeur: Corné Pas

Corné Pas

Vorige week heeft er een wisseling van de wacht plaatsgevonden. Na ruim 10 jaar de vereniging geleid te hebben vond instructeur Marcel Matthee uit Fijnaart dat voor hemzelf de tijd gekomen was om een stapje terug te doen. De muzikanten willen juist een stap vooruit en dus moest er een opvolger komen. De vereniging is trots dat zij een zeer ervaren en professioneel instructeur hebben gevonden die het stokje overneemt.

Inmiddels is Corné Pas bij het slagwerkkorps begonnen. Corné komt uit Leerdam, maar heeft zijn roots in West-Brabant. Hij leidt hier onder andere al jarenlang het tamboerkorps St. Cecilia uit Zegge die in de hoogste divisie musiceert. Ook is Corné verbonden aan enkele showkorpsen die in de top van Nederland meedraaien zoals de Floraband uit Rijnsburg, Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk en Showkorps de Bazuin uit Leerdam. Corné is daarnaast werkzaam als instructeur en tambour-maître bij het Fanfarekorps der Genie in Vught.
Kortom, een man met veel ervaring en ambitie in de mars- en showwereld. En dat is juist de wereld waarin Oranje Garde ook verder wil ontwikkelen.

Onder Marcel Matthee is de groep in de afgelopen 10 jaar enorm veranderd. Van een drumband met een toch enigszins suf imago en weinig optredens tot een modern slagwerkkorps wat z’n plekje aan het veroveren is in de mars en showwereld. De volle agenda met zo’n 15 tot 20 optredens per jaar is daar al het bewijs van. De waardering van het publiek bij al deze optredens geeft de muzikanten het vertrouwen dat ze op de goede weg zijn.
Ook de aanwas van nieuwe jeugdleden is mede door dat succes de laatste jaren weer op gang gekomen. Vorig jaar heeft dat geleid tot de oprichting van een eigen jeugdkorps.

Oranje Garde is Marcel dan ook heel veel dank verschuldigd voor alle inzet en enthousiasme waarmee hij de afgelopen 10 jaar de vereniging geleid heeft.

Met Corné gaat de club verder op de ingeslagen weg en kan het optimaal gebruik maken van zijn enorme ervaring. Voor hemzelf ligt de uitdaging in het feit dat Oranje Garde met alleen slagwerkinstrumenten – daarmee ligt er een uniek concept – een volwaardig showkorps wil zijn met shows op taptoes en in streetparades.

 

Een gedachte over “Nieuwe instructeur: Corné Pas

  1. Dag allen. Heb iets met de naam Oranje Garde. Ook in mijn woonplaats Krimpen a/d IJssel heb ik goede herinneringen aan een traditioneel Tamboer – Hoornblazers en Pijperkorps. Een traditionele bezetting; mag zelf nog altijd aktief zijn in deze wereld.

    Oranje- Garde’s associeer ik dan ook altijd met bovenstaande bezetting. Niet-voor-niets was er – lang geleden – een landelijk vendel van korpsen met deze naam. Schitterende tijd ! Allemaal goeddeels voorbij !

    Klik dus nogal eens de weinige gemeenten aan welken nog een Oranje Garde in haar midden hebben. Alles wijst erop dat de Gemeente Klundert alles in het werk stelt om ‘hun’ vereniging zo lang als mogelijk te laten voortbestaan. ‘Men-gaat-ervoor’ ! Mooi streven !! Knap en goed korps en mooie uniformering. Bewust gekozen voor een bezetting als slagwerkkorps. Niets mis mee natuurlijk ! Toch zou het wellicht nog mooier zijn – vergroten van de mogelijkheden – een Trompetterkorps zou toevoegen. Nog mooier zelfs met een Jachthoornsektie. Kan er ook aansluiting zijn binnen ‘ons’ Samenwerkings-Verband van Jachthoornkorpsen. Het slagwerkkorps kan uiteraard ‘gewoon voortbestaan’. Het-een-sluit-het-ander-niet-uit !

    Wees in elk geval zuinig op uw naam ‘Oranje-Garde’. U bent uniek !!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.