Slagwerkkorps Oranje Garde

Het korps
Slagwerkkorps Oranje Garde heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwaardig en allround muziekkorps. Door de veelzijdigheid is het slagwerkkorps een graag geziene gast geworden bij diverse evenementen in binnen- en buitenland. Oranje Garde heeft inmiddels een mooie lijst met optredens op het c.v. met streetparades, optochten, taptoes, en festivals.

Oranje Garde is een bijzonder muziekkorps. Bijzonder omdat de leden muziek en show brengen met alleen ongestemde slagwerkinstrumenten. Daarmee moderne muziek en show brengen is de uitdaging voor de enthousiaste leden.

Stijl en uitstraling
Het slagwerkkorps heeft een swingend, modern en afwisselend repertoire. Naast de bekende snare- en bassdrums, beschikt het korps ook over toms, bongo’s, timbales en natuurlijk cymbals. Hiermee komen alle klankleuren van de swingende ritmes, samba- en discomuziek volledig tot hun recht.

Natuurlijk ontbreken special effects, zoals een stokkenshow niet in het programma. Ook de visuele presentatie is belangrijk. Die versterkt de muzikale presentatie. En dat laten we zien door een afwisselende exercitie. Soms strak zoals men wellicht gewend is, maar vaak plotseling afgewisseld door losse swingende moves, een dansact en showelementen. Daarmee weten we het publiek vaak positief te verrassen.

De uniformering is altijd in het voor ons kenmerkende oranje-zwart. Afhankelijk van het optreden is dit een compleet stijlvol uniform, of een moderne versie daarvan in de vorm van mooie poloshirts die dan de jas vervangen. In de warme maanden een welkome kledij voor de muzikanten, maar belangrijker nog, de swingende stijl komt hierin prefect tot zijn recht!

 

drumband-2

“Percussion around the World”
Onder deze titel heeft Oranje Garde in 2019 een nieuw showprogramma ontwikkeld voor streetparades en taptoes. Met geheel op maat van het korps geschreven muziek en choreografie. Natuurlijk in de kenmerkende stijl zoals hierboven beschreven.

Onze liefde voor de slagwerkmuziek komt hierin helemaal tot uiting. Wisselende slagwerkbreaks en snelle bewegingen zorgen voor een afwisselende en boeiende show.
En dat allemaal weer alleen met ongestemd slagwerk.

Bij streetparades en optochten worden de showelementen zoveel mogelijk toegepast als de route en omgeving zich er voor leent. Bij taptoes en festivals worden de showelementen samengesmeed tot een totaalprogramma. Daarmee vormt deze show een mooie afwisseling in een traditioneel festival of taptoe waar blaasmuziek meestal de boventoon voert.

Optredens
Oranje Garde Klundert heeft de laatste jaren een goed bezette agenda. Voor optochten en streetparades zijn de slagwerkers al diverse malen afgereisd naar plaatsen in Duitsland, Frankrijk en België. Maar ook naar pretparken zoals de Efteling.
Enkele regelmatig terugkerende optochten zijn de Reuzenstoet in het Belgische Lokeren en de Airbornetocht in Oosterbeek.

Ook taptoe organisaties weten Oranje Garde steeds beter te vinden. Zij zijn overtuigd geraakt van de afwisseling die het korps kan bieden in hun programma. Vele honderden mensen hebben op deze manier al kennis gemaakt met deze enthousiaste club.

Uiteraard zijn we ook veel te vinden in de eigen regio. Regelmatig zijn we in de verschillende kernen van onze gemeente Moerdijk te zien, maar natuurlijk vooral in Klundert. Bij evenementen zoals Koningsdag, de avondvierdaagse en Klundert bij Kaarslicht.

Wilt u een optreden boeken of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail ons. Wij geven graag antwoord op uw vragen.

drumband-4

De leden
We doen dit allemaal met een enthousiaste groep van circa 16 spelende leden van jong tot jong gebleven volwassenen. Wij zijn een open en hechte groep waarbij het plezier in muziek maken voorop staat. Daarom worden nieuwe leden ook intern opgeleid, zo krijgen ze direct het “gardegevoel” mee en worden ze snel opgenomen in de groep. Verenigingsgevoel, saamhorigheid en gezelligheid zijn dan ook belangrijke pijlers bij onze vereniging. Optreden doen we tenslotte niet alleen, maar samen, als een team.

Wil je daar bij horen. Dat kan!
Jong of oud(er). Ervaren of onervaren. Je enthousiasme is de belangrijkste binnenkomer. Heb je interesse, of wil je wat meer weten. Bel, mail of kom gewoon eens kijken als we aan het repeteren zijn. Dat mag altijd. Onder de knop contact lees je waar en wanneer.