12 nov

Gratis Muziekles start binnenkort

Oranje Garde organiseert open avond voor jeugd ​en ouders

Slagwerkkorps Oranje Garde uit Klundert gaat binnenkort weer van start met slagwerklessen voor kinderen die actief muziek willen maken. Om te laten zien wat Oranje Garde doet en hoe dit gaat is er op woensdagavond 14 november een open avond in het clubgebouw aan de Molenvliet 7a (achter de sporthal).

Dus wil je niet stilzitten, maar lekker actief muziek maken, dan is Oranje Garde de juiste plek voor jou,…

Kinderen (vanaf groep 4) en hun ouders kunnen woensdagavond tussen 18:45u en 20:00u vrijblijvend binnenlopen en komen kijken naar de repetitie van de jeugdgroep. Natuurlijk mogen de kinderen zelf ook meedoen en instrumenten bekijken en uitproberen.

Doordat enkele oudere jeugdeden doorgestroomd zijn naar de seniorengroep is er weer plaats voor nieuwe kinderen die muziek willen maken, maar ook actief bezig willen zijn.

Oranje Garde voert de optredens vooral lopend uit bij taptoes, festivals, optochten en parades. Show maken is waar het om draait.

En de jeugd leert dit natuurlijk ook. Dat maakt muziek maken bij Oranje Garde ook zo bijzonder. Stilzitten is er niet bij. Juist de combinatie van muziek en beweging geeft de extra uitdaging en afwisseling voor de kinderen. Deze combinatie vind je bijna nergens anders in de gemeente en natuurlijk zijn ook kinderen uit andere kernen welkom, muziek is immers grenzeloos…

De lessen worden door een eigen professionele instructeur gegeven in het clubgebouw aan de Molenvliet. Er wordt gewerkt met een opleidingsschema waarin veel aandacht is voor slagwerkmuziek en beweging.

Dat muziek bijdraagt aan een goede ontwikkeling van kinderen is bekend. Wetenschappelijk is aangetoond dat het kinderen slimmer maakt. De motoriek en coördinatie ontwikkelen zich en ook op sociaal vlak leren kinderen veel. Muziek maken in een vereniging doe je immers samen. Samenspel is heel belangrijk en Oranje Garde is een kleine, gezellige vereniging waar volop aandacht is voor de jeugd. Uiteraard wil de vereniging de jeugdgroep op peil houden, want het is de kweekvijver voor het grote werk.

Tot eind 2018 bieden wij gratis muziekles aan. Een ideaal moment om het eens goed uit te proberen.

 

Oranje Garde heeft alleen slagwerkinstrumenten en is daarmee een redelijk unieke vereniging in de showsector en dat is juist de uitdaging van de leden. Het korps heeft met zo’n 15 tot 20 optredens per jaar een drukke agenda. De jeugdgroep doet daar soms aan mee, maar doet ook eigen kleine optredens.

Bel voor meer info met Michel van Alphen (06-25363255) of mail naar:
info@oranjegarde.net

Of kom gewoon naar de open avond op woensdag 14 november !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.