27 mei

Taptoe Klundert 2018: Programma, kaartverkoop en meer!

Vanaf woensdag 30 mei zijn de kaarten in de voorverkoop bij Primera van den Berge, Voorstraat 30 te Klundert.

 

_______________________________________________________

Clinic 9 juni
In de middag, van 16:00-18:00 uur, houdt de Brabantse Muziekbond (BBM) een clinic voor jeugdige muzikanten uit heel Brabant. U bent van harte welkom om te komen kijken.
Entree €5,- p.p. met gratis toegang tot de Taptoe die avond.
Meer informatie over de clinic op de site van BBM.

_______________________________________________________

TAPTOE KLUNDERT 2018

Entree:
Kinderen tot en met 12 jaar: € 2,-
Overig: € 5,-

Programma:
19:00 uur
Opening van het terrein.
U kunt rustig een plekje zoeken langs het veld en alvast genieten van een hapje of drankje.

19:55 uur
Welkomstwoord en aanvang Taptoe Klundert, met vanaf 20:00 uur:

Jeugdkorps Oranje Garde uit Klundert
Show: The Young Ones
Ons jeugdkorps heeft de afgelopen maanden een complete metamorfose ondergaan. Alle instrumenten zijn tot op het laatste schroefje uit elkaar geweest en hebben een prachtige nieuwe kleur gekregen. Samen met de vernieuwde kleding maakt dat het plaatje compleet – een volledig andere uitstraling, passend bij de senioren, maar toch anders.
Op deze taptoe zal de jeugd zich met een korte show voor het eerst met hun nieuwe instrumenten en kleding presenteren.

Showkorps Concento uit Breda
Show: Fusion
Showkorps Concento is in 1955 opgericht door de arbeidersbeweging van Breda. In haar rijke geschiedenis heeft Concento vele grote successen geboekt in binnen- en buitenland. Het 35-koppige korps streeft ernaar ieder jaar weer nieuwe muziek of show te presenteren en is nog altijd een graag geziene gast tijdens parades in o.a. Nederland, België en Frankrijk.
Meer informatie: www.concento.nl

Slagwerkkorps Oranje Garde uit Klundert
Show: On the Streets  PRIMEUR!
Heel Klundert en wijde omgeving is natuurlijk bekend met haar vertrouwde Oranje Garde. Ook het seniorenkorps heeft de afgelopen maanden vernieuwing ondergaan. Met een geheel vernieuwd straatrepertoire en choreografie, dat op deze Taptoe onder de naam ‘On the Streets’ op verrassende wijze haar primeur beleeft, heeft Oranje Garde een uitdagende nieuwe koers ingezet.
Meer informatie: www.oranjegarde.net

Showkorps Excelsior uit Delft
Show: Live your Life
Delft kent een lange traditie van (deels militaire) taptoes en het is dan ook niet verwonderlijk dat Excelsior tot de topkorpsen van Nederland gerekend mag worden. Excelsior heeft een brede bezetting met o.a. een uitgebreide fluitsectie, waardoor de muzikale arrangementen een eigen klankkleur krijgen. Samen met een strakke choreografie maakt dit een bijzonder korps met een lange staat van dienst.
Meer informatie: www.excelsior-delft.nl

Jachthoornkorps Showband Urk uit Urk
Show: The Sound of Nature
Op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade vorig jaar was Showband Urk een positieve verrassing, met een prachtige tweede plaats in de First Division. Daarmee heeft het korps zich definitief bewezen en inmiddels zijn zij een graag geziene gast op veel taptoes.
Meer informatie: www.showbandurk.nl

Mallet Percussionband “Drumband Rhenen” uit Rhenen
Show: Simply the Best, met zangeres Esther Gijsbertsen
In 1958 begonnen als een traditionele drumband en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige mallet-percussionband: dit unieke en bruisende korps heeft erg veel werk gestoken in haar nieuwe show ‘Simply the Best’, en dat zal zeker te horen en te zien zijn.
Meer informatie: www.drumbandrhenen.nl

Show- & Marchingband Amigo uit Leiden
Show: Coldplay
Dit bekende korps heeft niet de minste taptoes op haar lange staat van dienst. Onder andere op de Glasgow Tattoo, Belfast Tattoo, Tattoo Saint Quentin en uiteraard de Nationale Militaire Taptoe in Ahoy Rotterdam heeft Amigo haar gezicht laten zien en het publiek verrast met de strakke uitvoering van haar shows. Ook in Klundert zullen zij met hun show ‘Coldplay’ dan ook ongetwijfeld de handen op elkaar krijgen.
Meer informatie: www.amigo-leiden.nl

+/- 22:00 uur
Aanvang finale.
Alle korpsen komen op, en na afkondiging volgt de finale met Bolero Militair, Abide with Me, het welbekende Signaal Taptoe en aansluitend het Wilhelmus.
Hierna zullen alle korpsen u op eigen wijze begroeten, waarna de Taptoe ten einde is.

U kunt dan tot 00:30 uur nog nagenieten met een hapje en een drankje.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.