30 mei

Taptoe Klundert groot succes !!

DSC04987 - kopie

Het is alweer ruim een week geleden,… Taptoe Klundert was een mooie succesvolle avond. Het weer werkte goed mee. Even dreigde regenbuien de finale te gaan verstoren, maar gelukkig bleef het bij een paar druppels.

Op onze Facebook pagina staan vele foto’s, daarom hier alleen de tekst,…

De avond begon met een voorprogramma van Spido met leuke dansacts op een lastig te belopen veld. Daarna opende het Jeugdkorps Oranje Garde de taptoe met hun eerste echte showprogramma. Twee jaar geleden was het nog een korte presentatie, maar nu voor de eerste maal een volledig programma.
De koppies stonden strak en goed geconcentreerd werd er muziek gemaakt en de show gelopen. Waar soms een première nog wel eens fout kan gaan, bewees de jeugd hier geen last van te hebben. Vol overtuiging brachten ze hun show wat ze op een verdiend applaus kwam te staan van het publiek.

Dat publiek was met ca. 400 man sterk naar de Vestkant gekomen en kon vervolgens gaan genieten van Showband K.D.O. uit het Gelderse Groessen. Een leuke show geïnspireerd op kleuren. Daarna was het de beurt aan Jong Bazuin uit Leerdam. Ook een jeugdkorps, ditmaal ook met blaasinstrumenten. Na een leuke show moesten zij toch het veld ruimen voor Slagwerkkorps Oranje Garde zelf. Met hun splinternieuwe show “Love to Hear Percussion” waren zij zeker van plan het thuispubliek te laten zien en horen wat er de afgelopen maanden allemaal gebeurd is binnen de vereniging. En dat is veel,…

Een compleet nieuw product, speciaal geschreven door de nieuwe instructeur met veel bewegingen en veel verschillende muziekstijlen. Dat een slagwerkshow attractief kan zijn is maar weer eens bewezen. De muzikanten kwamen moei maar voldaan van het veld.
De Rijnmondband betrad hierna het veld met hun show “Break Out”. Een compleet verhaal over onderdrukking en vrijheid. Met compleet theaterspel op het veld in een zeer intensieve show.

Heel anders was daarna weer jeugdkorps, Jong K.D.O. Zij waren met de senioren meegekomen en lieten zien dat een jeugdkorps niet onder hoeft te doen voor de senioren. Daarna betrad The Band of Liberation het veld. In een traditioneel militaire stijl met herkenbare muziek uit de oorlogsjaren, compleet met het overdonderende geluid van een bommenwerper over het veld. Een groot contrast met de prachtige zangstem van Emma Brown die samen met het korps prachtige muziek liet horen.
Als laatste voor de finale kwam de Rijnmondband nog terug met hun nieuwste show “Soulmates”. Heel anders dan de eerste, met lekkere muziek onder het genot van een drankje van het Parochiehuis,…

In de finale was een grote rol weggelegd voor Emma Brown. Samen met de Rijnmondband en The band of Liberation werd Amazing Grace op een zeer indrukwekkende manier ten gehore gebracht. Menigeen zal kippenvel hebben gevoeld bij die prachtige muziek. Onze Klundertse Gerard van Wensen sloot de taptoe af met een mooi gespeeld Taptoesignaal.

De reacties na afloop waren zeer positief. Vooral de afwisseling in muziekstijlen en shows werd gewaardeerd. Sommigen vonden het zelfs de “mooiste avond van hun leven,…” Dat zegt meer dan genoeg en geeft ons het vertrouwen dat de volgende editie in 2018 goed  – misschien nog wel beter dan nu – bezocht wordt.
De sponsors toonden zich na afloop ook enthousiast en dat is zeker belangrijk, want hoe we het ok wenden of keren. Zonder die enthousiaste en spontane medewerking is het niet mogelijk om zo’n prachtig evenement in Klundert te organiseren.

De Vestkant bleek wederom een fantastische sfeervolle plek voor zo’n evenement. Voor ons Klundertenaren is die plek zo gewoon, maar het is een zeer bijzondere plek waar veel mooie dingen mogelijk zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.