25 aug

Open avond op 3 september

Nu de vakanties achter de rug zijn en deze week de repetities weer beginnen, gaan ook de muzieklessen weer van start voor kinderen die actief muziek willen maken. Om te laten zien wat wij doen en hoe dit gaat is er op woensdagavond 3 september een open avond in het clubgebouw. Dus wil je niet stilzitten, maar letterlijk actief muziek maken, dan is Oranje Garde de juiste plek voor jou,…

Kinderen (minmaal groep 4) en hun ouders die geïnteresseerd zijn kunnen woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur komen kijken naar de repetitie van de nieuwe jeugdgroep die vorig jaar is gestart. Natuurlijk mogen de kinderen zelf ook meedoen en instrumenten bekijken en uitproberen. De jeugdgroep is nog volop in opleiding, maar heeft toch al de eerste optredens achter de rug. Oranje Garde voert haar optredens vooral lopend uit bij taptoes, festivals, optochten en parades. Show maken is waar het om draait.
En de jeugd leert dit natuurlijk ook. Dat maakt muziek maken bij Oranje Garde ook zo bijzonder. Stilzitten is er niet bij. Juist de combinatie van muziek en beweging geeft de extra uitdaging en afwisseling voor de kinderen. Deze combinatie vind je bijna nergens anders in de gemeente en natuurlijk zijn ook kinderen uit andere kernen welkom, muziek is immers grenzeloos,…

De lessen worden door eigen instructeurs gegeven in het eigen clubgebouw. Er wordt gewerkt met een opleidingsschema waarin veel aandacht is voor slagwerkmuziek en exercitie. Dat muziek bijdraagt aan een goede ontwikkeling van kinderen is bekend. Wetenschappelijk is aangetoond dat het kinderen slimmer maakt. De motoriek en coördinatie ontwikkelen zich en ook op sociaal vlak leren kinderen veel. Muziek maken in een vereniging doe je immers samen. Samenspel is heel belangrijk en Oranje Garde is een kleine, gezellige vereniging waar volop aandacht is voor de jeugd. Uiteraard wil de vereniging de jeugdgroep op peil houden, want het is de kweekvijver voor het grote werk.

Oranje Garde heeft alleen slagwerkinstrumenten en is daarmee een redelijk unieke vereniging in de showsector en dat is juist de uitdaging van de leden. Het korps heeft met zo’n 15 tot 20 optredens per jaar een drukke agenda. Zo is de nieuwe taptoeshow “Percussion Moves” na de première op de taptoe in Klundert van afgelopen mei, al op drie andere locaties te zien geweest. Na de zomerstop komen er daar nog twee bij.

Naast jeugd kan de vereniging ook volwassenen slagwerkers goed gebruiken. Het slagwerkkorps wordt steeds vaker gevraagd voor allerlei bijzondere optredens en wil het showgehalte in haar optredens nog verder uitbreiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.