Slagwerkkorps Oranje Garde

Het korps
Slagwerkkorps Oranje Garde heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwaardig en allround muziekkorps. Door de veelzijdigheid is het slagwerkkorps een graag geziene gast geworden bij diverse evenementen in binnen- en buitenland. Oranje Garde heeft inmiddels een mooie lijst met optredens op het c.v. met streetparades, optochten, taptoes, festivals en concerten.

Oranje Garde is een bijzonder muziekkorps. Bijzonder omdat de leden muziek en show brengen met alleen ongestemde slagwerkinstrumenten. Daarmee moderne muziek en show brengen is de uitdaging voor de enthousiaste leden.

drumband-1

Stijl en uitstraling
Het slagwerkkorps heeft een swingend, modern en afwisselend repertoire. Mooie slagwerkmarsen met extra percussie toevoegingen waardoor ze bijzonder klinken, maar ook swingende slagwerkmuziek gebaseerd op Braziliaanse ritmes, samba- en discomuziek. En natuurlijk ontbreken special effects, zoals een stokkenshow niet in het programma.

Ook de visuele presentatie is belangrijk. En dat laten we zien door een goede exercitie en een passende uniformering in het kenmerkende oranje-zwart.

De exercitie is strak, maar met show,… Niet alleen in de taptoeshow, maar ook tijdens de streetparades en in optochten worden veel showelementen uitgevoerd waarmee we het publiek keer op keer weten te verrassen. Een dans op straat door de muzikanten is iets wat de meeste mensen niet verwachten,… maar toch gebeurt het !!

drumband-2

Taptoeshow “Love to Hear Percussion”
Na de shows “To the Danceparty” en “Percussion Moves” zijn de leden eind 2015 gestart met een volledig nieuw programma. Niet meer gebaseerd op bestaande muziek, maar met geheel nieuw op maat van het korps geschreven muziek en choreografie. vanaf 2016 presenteert het korps dan ook “Love to Hear Percussion”.

Onze liefde voor de slagwerkmuziek komt in deze show helemaal tot uiting. Wisselende slagwerkbreaks en snelle bewegingen op het veld. Onverwachte wendingen en een spectaculaire stokkenshow, het zit er allemaal in. Deze show brengt het beste in de leden naar boven en zorgt voor een afwisselende en boeiende show.

En dat allemaal weer alleen met ongestemd slagwerk. Hiermee is deze show een mooie afwisseling in een traditioneel festival of taptoe waar blaasmuziek meestal de boventoon voert.

drumband-3

Optredens
Oranje Garde Klundert heeft de laatste jaren gelukkig een goed bezette agenda. Voor optochten en streetparades zijn de slagwerkers al diverse malen afgereisd naar Frankrijk en België. Maar ook naar pretparken zoals de Efteling en Bobbejaanland.
Enkele regelmatig terugkerende optochten zijn de Reuzenstoet in het Belgische Lokeren en de Airbornetocht in Oosterbeek.
In 2015 heeft de groep verschillende optredens verzorgd in het Duitse wijndorp Guldental.

Ook taptoe organisaties weten Oranje Garde steeds beter te vinden. Zij zijn overtuigd geraakt van de afwisseling die het korps kan bieden in hun programma. In Lienden, Ter Aar, Nieuwkuijk, Dongen, Mijdrecht, Pijnacker en uiteraard in Klundert zelf heeft het publiek al kennis gemaakt met deze enthousiaste club.

In 2017 staat de taptoe al op de agenda in Hendrik-Ido Ambacht, Ter Aar, Leerdam en Breda. Die laatste is zeer speciaal, want na jarenlange afwezigheid komt er dit jaar weer en echte “Taptoe Breda”,… een beroemde naam in taptoeland. En Oranje Garde is erbij.

Uiteraard zijn we ook veel te vinden in de eigen regio. Regelmatig zijn we in de verschillende kernen van onze gemeente Moerdijk te zien, maar natuurlijk vooral in Klundert. Bij evenementen zoals Koningsdag, de avondvierdaagse en Klundert bij Kaarslicht.

In een aantal gevallen doen we die optredens samen met ons jeugdkorps. Een leuke enthousiaste groep van zo’n 10 kinderen tussen de 7 en 15 jaar die inmiddels ook zelfstandig optredens kan verzorgen.

Wilt u een optreden boeken of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail ons. Wij geven graag antwoord op uw vragen.

drumband-4

De leden
We doen dit allemaal met een enthousiaste groep van circa 16 spelende leden van jong tot jong gebleven volwassenen. Wij zijn een open en hechte groep waarbij het plezier in muziek maken voorop staat. Daarom worden nieuwe leden ook intern opgeleid, zo krijgen ze direct het “gardegevoel” mee en worden ze snel opgenomen in de groep. Verenigingsgevoel en saamhorigheid zijn dan ook belangrijke pijlers bij onze vereniging. Optreden doen we tenslotte niet alleen, maar samen, als een team.

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Jongens en meisjes, jong en oud(er). Op dit moment kunnen wij zeker enkele ervaren slagwerkers gebruiken om de groep op korte termijn extra te versterken. Maar ook jongens en meisjes zonder ervaring zijn van harte welkom. Wij gaan je opleiden tot slagwerker en dan kun je al die fantastische optredens zelf meemaken. Kijk hiervoor op de jeugdpagina.

Heb je interesse, of wil je wat meer weten. Bel, mail of kom gewoon eens kijken als we aan het repeteren zijn. Dat mag altijd. Onder de knop contact lees je waar en wanneer.

drumband-5