Marching & Musiccontest

Oranje Garde Klundert organiseert al sinds 1986 een landelijk marsconcours in sporthal De Niervaert in Klundert. Eerst onder auspiciën van de ANUM, later de KNFM en nu met de BBM. De Brabantse Bond van Muziekverenigingen, onderdeel van de KNMO.

Het concours wordt in principe om de twee jaar georganiseerd in de oneven jaren. De editie 2017 wordt echter een bijzondere editie want dit wordt een:

 Try-Out Concours voor WMC deelnemers

Dat gaat gebeuren op zaterdag 27 mei 2017 op het voetbalveld van VV Klundert. Hier zal exact het officiële parcours zoals dat in Kerkrade zal liggen aangebracht worden.

De opzet van dit concours is er op gericht om deelnemers in aanloop naar hun deelname aan de mars-, marsparade- en showwedstrijden een gelegenheid te bieden zich te laten beoordelen door een gekwalificeerd en ervaren juryteam. De organisatie streeft ernaar juryleden aan te trekken met internationale ervaring in deze sector.

Enerzijds kunnen deelnemers ervaring opdoen op een echte wedstrijd, waarbij de omstandigheden zoveel mogelijk gelijk zijn aan he WMC (ondergrond, parcours, aanwezigheid jury en publiek) en anderzijds kunnen de deelnemers met de commentaren van de juryleden nog enkele weken werken aan het perfectioneren van hun programma.

Deelname staat open voor alle onderdelen: mars, marsparade en show.

Ook deelnemers aan de reguliere Marching & Music contest (MMC) kunnen deelnemen aan dit evenement. Alle deelnemers kunnen bij voldoende punten op het onderdeel mars, ook een uitnodiging tegemoet zien voor het NK MMC.

Voor meer informatie en inschrijven kunt u contact opnemen met de Brabantse Bond van Muziekverenigingen of met onze vereniging.

 

Met outdoor evenementen heeft de organisatie al ervaring opgedaan in 2015. Toen was er naast de reguliere indoor competitie ook een pilot in het centrum van Klundert in de vorm van een officieel outdoorconcours. En uiteraard organiseert Oranje Garde ook regelmatig een mooie taptoe in Klundert.

IMG_1081

Als extra prijs is aan dit concours de Cees Verhoeven wisselbeker verbonden. Cees Verhoeven was tussen 1974 en 1989 voorzitter en vanaf 2001 tot aan zijn overlijden in 2008 erelid van Oranje Klundert. Hij heeft de beker bij het eerste concours in 1986 beschikbaar gesteld voor de groep of het korps met het hoogste puntentotaal van de dag. Hieronder vindt u de eregalerij tot nu toe.


 

Eregalerij Cees Verhoeven wisselbeker
1986 Showkorps Wilhelmina, Sleeuwijk
1988 Tamboerkorps De Saen, Zaandijk
1990 Tamboerkorps De Saen, Zaandijk
1992 drumband van Muziekvereniging Prinses Marijke, Geldermalsen
1994 drumband van Muziekvereniging Prinses Marijke, Geldermalsen
1996 majorettegroep The Rainbows, Roosendaal
1998 Vollenhoofsch Fanfare, Vollenhove
2001 Vollenhoofsch Fanfare, Vollenhove
2002 majorettegroep The Rainbows, Roosendaal
2004 Vollenhoofsch Fanfare, Vollenhove
2006 slagwerkgroep van Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer, Ridderkerk
2008 slagwerkgroep van Kon. Muziekvereniging “Harmonie”, Oud Beijerland
2011 slagwerkgroep van Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer, Ridderkerk
2012 slagwerkgroep van Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer, Ridderkerk
2013 Slagwerkgroep Neerbosch-Oost uit Nijmegen
2015 slagwerkgroep van de Deltaband uit Vlissingen