7 nov

Showconcours Schiedam

Concours Schiedam

Zaterdag heeft het Slagwerkkorps Oranje Garde uit Klundert deelgenomen aan het showconcours in Schiedam. De Klundertse muzikanten wilden hun taptoeshow graag eens laten beoordelen op een officieel concours. Natuurlijk is het publiek op alle taptoes een goede graadmeter voor het succes, maar een officiële beroepsjury kan daar toch wat meer aan toevoegen. De groep heeft nauwelijks concourservaring, maar eens moet de eerste keer zijn.

Oranje Garde organiseert natuurlijk zelf geregeld een concours. Vorige maand nog stond De Niervaert en het centrum van Klundert een dag lang geheel in het teken van muziek. Maar organiseren en ook nog deelnemen aan je eigen concours gaat niet samen. Beiden hebben veel aandacht nodig en nu konden de muzikanten zich rustig voorbereiden voor hun deelname in Schiedam.

De show “Percussion Moves” die zijn première beleefde op de grote taptoe in Klundert op 17 mei 2014, is sindsdien op tien verschillende taptoes te zien geweest. Om de show “concoursgereed” te krijgen is er de laatste weken nog flink gerepeteerd om alle puntjes weer op de i te krijgen.
Met een gezonde spanning betraden de muzikanten dan ook aan het eind van de middag de vloer. Iedereen was scherp en we hebben een goede uitvoering weg kunnen zetten. Jammer alleen, dat we muzikaal toch wat punten hebben laten liggen. Natuurlijk mag je bij zo’n eerste concoursdeelname geen al te hoge verwachtingen hebben. Toch zijn we zeker tevreden met 78,44 punten. We weten waar we wat hebben laten liggen en dus is er voldoende ruimte voor de toekomst.

Belangrijker dan de punten was het jurycommentaar. Die waren toch wel positief verrast over wat een in aantal kleine slagwerkgroep toch kan brengen aan afwisseling. Oranje Garde was dan ook in aantal muzikanten veruit de kleinste groep op het showonderdeel. Veel lof was er voor de gedurfde onderdelen in de show, zoals de bekende dansact en stokkenshow.
De verbeterpunten gaan we de komende wintermaanden verwerken in een compleet nieuwe show. Onze nieuwe instructeur Corné Pas heeft al een klein deel van het concept voorgeschoteld en het belooft een heel ander en spectaculair programma te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.