16 jul

Oranje Garde sluit druk voorseizoen af

DSC03581 - kopie

Na het zomeravondconcert in Loon op Zand hebben de muzikanten de vakantie wel verdiend. Hiermee werd namelijk een druk voorseizoen afgesloten. Op deze avond moest de jeugd het spits afbijten, maar dat zijn ze inmiddels wel gewend. Aan het eind van de avond zorgde de senioren nog voor een afsluitend spektakel door onder andere ook de dansact uit de show op te voeren.

Twee weken eerder waren de muzikanten in Ter Aar. Hier was het jeugdkorps en het seniorenkorps aanwezig om deel te nemen aan de taptoe. Het jeugdkorps presenteerde hier voor de eerste maal hun speciaal ingestudeerde show, en de senioren brachten hun succesvolle show “Percussion Moves”. De jeugd moest de avond openen en maakte meteen indruk met hun grote enthousiasme. Voor het eerst maakten zij ook echte showfiguren en in de show zit ook een waar stokkengevecht. De honderden toeschouwers op de tribunes vonden prachtig en beloonden de Klundertse jeugd met veel applaus.

Nadat eerst enkele andere korpsen hun show hadden gepresenteerd was het de beurt aan de senioren. Die maakten met hun show een mooie afwisseling tussen alle blaaskorpsen en lieten zien dat je met alleen slagwerkmuziek een leuke show kunt maken die het publiek aanspreekt. Ook zij mochten onder luid applaus de afmars inzetten.

De topdrukte begon al op 6 juni met de taptoe in Mijdrecht. Een week later waren de slagwerkers op vrijdagavond in Zevenbergen bij de avondvierdaagse en op zaterdagmiddag in ’s-Hertogenbosch waar ze met nog 19 andere korpsen meeliepen in de grote streetparade door de binnenstad. Er volgde daar nog een korte showpresentatie op de Parade naast de Sint Jan voor een groot publiek. Een week later volgde natuurlijk de Klundertse braderie met een gezamenlijk optreden van de jeugd en senioren op het hoofdpodium en daarna dus de taptoe in Ter Aar en nog een concertje in Loon op zand.

Oranje Garde is dus volop actief. Na de ledenwerfactie tijdens de avondvierdaagse hebben enkele nieuwe kinderen zich aangemeld voor lessen om straks ook met de jeugdgroep mee te kunnen doen. Na de zomerstop gaan die lessen echt goed van start en aanmeldingen zijn dus nog altijd mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.oranjegarde.net De jeugd kan bij ons echt actief muziek maken, want stilzitten is er niet bij. Ook de jeugd leert al snel muziek en show te combineren en geven daarmee muziek maken een extra dimensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.