5 jun

Avondvierdaagse

Zoals elk jaar organiseren wij ook dit weer de Klundertse Avondvierdaagse. Met 606 deelnemers kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement. Iets minder deelnemers dan vorig jaar, maar dat was verwacht omdat ook de scholen kampen met een teruglopend leerlingaantal. Toch doen gelukkig alle scholen weer mee en dat zorgt ervoor dat we met elkaar in Klundert een zeer goed bezochte avondvierdaagse hebben.

Over de eerste drie avond valt weinig bijzonders te melden. Er is flink gewandeld op 3, 5 of 10km en op een enkel druppeltje na was het goed weer. Er zijn geen ongelukken gebeurd en de verkeersregelaars hebben goed werk verzet. De controleurs hebben kaartjes geknipt en appels en marsen uitgedeeld. Kortom – zoals het hoort.

Alleen op vrijdag waren de weergoden ons niet goed gezind. Na de eerste tropische dag van het jaar kwamen aan het eind van de middag al snel onweersbuien opzetten. Het KNMI gaf een alarmcode af voor zwaar weer dan moet je als organisatie een besluit nemen.

Dat was snel genomen – aflassen. Met onweer wordt het te gevaarlijk om te lopen en volgens de voorspelling zou het hoogtepunt van de buien precies op het moment vallen dat alle wandelaars op pad zijn. Jammer van deze avond want natuurlijk betekende dat ook geen defilé, geen optreden van het slagwerkkorps en van het jeugdkorps en voor velen ook nog geen medaille. De scholen besloten de medailles op maandag in de klas uit te gaan delen.

Gelukkig had iedereen begrip voor de situatie die we een aantal jaren geleden ook al eens hadden. Ondanks deze domper zijn we toch tevreden over het verloop van deze avondvierdaagse en volgend jaar gaan we gewoon weer voor vier volle avonden,…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.