25 mei

Oranje Garde in Duitsland

IMG_6796 - kopie

Onze vereniging heeft inmiddels België en Frankrijk op het lijstje buitenlandse optredens staan, maar Duitsland is nieuw voor ons. De schoonouders van onze instructeur hebben in Guldental een wijnboerderij en daar zijn we het Pinksterweekend uitgenodigd voor een aantal optredens.

Nadat we op vrijdagmiddag en –avond allemaal de 400km naar Guldental afgelegd hebben worden we zeer gastvrij onthaald op de eerste avond van het feest. Al gelijk worden de nodige flessen wijn opengemaakt en komt er eten op tafel. Ons optreden op deze avond voor klanten en genodigden bestaat uit de klompenact in de kast. Het publiek vindt het prachtig en beloond ons met een luid applaus.

Na een korte en onrustige nacht – maar wat wil je met 17 mensen op luchtbedden en slaapzakken op de vloer van de raadszaal – komt iedereen zaterdagochtend traag op gang. Douchen in de naastgelegen gymzaal en vervolgens staat er een uitgebreid ontbijt in de boerderij op ons te wachten.

Marcel heeft voor deze ochtend een toeristische route uitgestippeld. We rijden naar Bingen en gaan vervolgens met een pont de Rijn over. Daar lopen we door de toeristische straatjes en gaan vervolgens per kabelbaan een heuvel op waar we een mooi uitzicht hebben over dit mooie wijngebied tussen Rijn en Moezel. Aan het eind van de middag zijn we weer terug en menigeen duikt z’n slaapzak even in om wat van de korte nacht in te halen. Veel tijd is er echter niet want ons optreden staat gepland.

Een korte optocht met de wijnkoningin naar het schoolplein waar we voor alle feestgasten onze taptoeshow opvoeren. Dat gaat prima en ook hier veel applaus. Nadat we weer terug zijn op de boerderij gaat daar het wijnfeest volop verder en gedurende de avond treden wij nog een paar maal op met acts zoals de Schotse show, de Kitchenmaids, en nog een klompendans. Hier en daar gaat er weleens iets mis – dat kan de beste gebeuren hé Marcel – maar alles past precies in de sfeer van de avond en verhoogd alleen maar de feestvreugde. Tot diep in de nacht blijft het onrustig. Niet in de laatste plaats weer in de slaapzaal. Er komen vreemde talenten boven bij sommige leden,…

Op zondagmorgen weer hetzelfde ritueel en bij een lekker ontbijt komt zachtjesaan iedereen weer op gang. Een flinke ochtendwandeling door de wijnvelden bij prima weer zorgt ervoor dat iedereen weer fris is. Nadat alles opgeruimd en ingepakt is vertrekken we weer huiswaarts en op zondagavond ploft iedereen moe maar voldaan weer thuis op de bank.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend met veel dank aan Marcel en de familie Lorenz uit Guldental voor de fantastische ontvangst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.