2 nov

Herinneringsbijeenkomst 70 jaar bevrijding

herinneringsbijeenkomst

Een niet alledaags optreden. Heemkundekring “Die Overdraghe” heeft ons gevraagd mee te werken aan de herinneringsbijeenkomst 70 jaar bevrijding van Klundert. In de eerste novemberdagen van 1944 is Klundert bevrijd, maar dit ging gepaard met beschietingen, veel slachtoffers en een verwoest stadje. Op deze middag in het Cultureel Centrum worden herinneringen opgehaald aan deze bange dagen.

Voor ons is de opening weggelegd om – zonder aankondiging – een nummer te spelen waarmee we het oorlogsgeweld laten weerklinken. Al bij onze opkomst wordt het stil en ook als de echo van onze klanken in de voormalige kerk zijn weggestorven blijft het muisstil. Nadien horen we dat iedereen zwaar onder de indruk was van onze muziek en dat menigeen die die dagen meegemaakt heeft weer even terug was in die tijd. Wat je met muziek toch allemaal teweeg kan brengen bij mensen. Het blijft bijzonder.

Na de pauze wordt de bevrijding gevierd met luchtiger muziek. Mitchel van den Bos, één van onze jeugdleden, speelt dan op zijn drumstel twee nummers mee met het koor. Voor hem best een spannend moment en al met al een bijzonder optreden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.