28 sep

Reuzenstoet Lokeren

lokeren

Een vol weekend, want nadat gisteren de jeugd een optreden heeft gehad, is deze dag het slagwerkkorps zelf weer aan de beurt voor de jaarlijkse Reuzenstoet in het Belgische Lokeren.

We willen graag een aantal elementen uit de show op straat uitvoeren. Voor we de optocht beginnen wordt er dus nog even geoefend bij de omkleedruimte om alles en iedereen op scherp te zetten. Door enkele afwezigen staan sommigen op een andere plek, maar het gaat goed.

Het weer is prima en dan loopt de hele wijk uit. Op teken van Rick gaan we op één rij in de brede straat en voeren de stokkenshow uit. Daar kijkt het publiek al vol verbazing naar, maar dan komt nog de sambadans erachteraan. Verderop in de straat gaat het publiek midden op straat staan om maar niets te missen van wat er gebeurt. Groot applaus is ons deel en ook honderd meter verder waar de mensen inmiddels weer aan de kant zijn gegaan klinkt applaus. Dit kunstje herhalen we een paar keer op de drukke punten. Gelukkig is er halverwege even een rustmoment, want een showoptreden op straat in deze temperatuur vergt wel wat van de muzikanten. Het meegebrachte water is al snel op, maar gelukkig kunnen we de flessen bijvullen bij de buurtbewoners.

De bewoners van het huis waar we vorig jaar doorheen zijn gewandeld staan ons alweer op te wachten en wijzen veelbetekenend naar de voordeur. We kunnen het niet laten en dus gaat in een lange rij weer door de kamer en keuken en via het zijpad weer naar straat. In een glimp zien we dat het huis te koop staat. Stuur alvast maar een waarschuwing naar de nieuwe bewoners,…

Dit soort optredens is ook geweldig leuk om te doen. Natuurlijk is het zwaar, maar de voldoening van het enthousiaste publiek en de tevreden organisatie maakt dat allemaal goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.